keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Day 32

Hola! Nyt ollaankin jo Helmikuun puolella ja tätäkin kuuta on mennyt jo 8 päivää. Tämän viikon jäälkeen meillä on tasan puolet ajasta jäljellä, 5 viikkoa. 3 viikkoa niistä on töitä ja 2 viikkoa vapaata. Töitä on tultu tehtyä paljon, edelleenkin. Viime viikonloppuna tuli tehtyä monta ylityötuntia, mutta ihan kiva, saa nopeammin tunnit tehtyä ;-) 

Toissapäivänä oli ihana auringonlasku.
Puhutaanpas vähän Espanjan kielestä. Kirjoitin yhteen koulupaperiin oma tavoite työssäoppimisen aikana -kohtaan, että osaisin palvella asiakkaita Espanjan kielellä. Tässä vaiheessa täytyy sanoa, että tavoitteeni ei varmaankaan toteudu. Olen oppinut espanjaa jonkin verran, ja melkein joka päivä opin jotain uusia sanoja lisää. Kuitenkin meidän ravintolassa käy niin harvoin ja vähän espanjan kielisiä asiakkaita, niin eihän siinä oikein pysty oppimaan. Enkä ymmärrä sanaakaan mitä he minulle puhuvat, heh.. Ainoa asia mitä osaan sanoa, jos espanjan kielinen asiakas tulee on, että "no hablo español" tai "no comprendo", tämän jälkeen haen työkaverin, joka puhuu ja ymmärtää espanjaa. 

Haluaisin kyllä osata puhua kieltä hyvin, mutta tämä aika mitä olemme täällä, on aika lyhyt kuitenkin. Yritän oppia kokoajan lisää ja lisää, mutta uudet sanat häviää muistista aika äkkiä..:-D (jos niitä ei käytä päivittäin). 


Koti-ikäväkin on kerennyt iskeä jo muutamaan kertaan. Suomessa kaikki on niin helppoa. Tuntuu, että täällä jopa ruoan teko on välillä vaikeaa. Ikävä on poikaystävää ja koiraa, ja tietysti perhettä ja sukulaisia. 

Nyt kun mietin, niin eihän tätä harjoittelua täällä edes ole paljoa enää jäljellä. Täytyy yrittää nyt nauttia joka ikisestä hetkestä (ja auringon paisteesta ;-)), mitä täällä on. Poikaystävä tulee onneksi 2,5 viikon päästä ja äiti ja iskä 1,5 viikkoa sen jälkeen. 

Lähin kauppakeskus
Tämä viikko tulee olemaan pelkkää iltavuoroa, tiistaita lukuunottamatta. Meillä on ke, to ja pe ohjelmaa ravintolassa, eli pitkiä päiviä tiedossa. Mutta tykkään kun on ohjelmaa, aika menee 100x nopeempaa kun on kokoajan jotain tekemistä :-)


Nyt haen kirjan kaverilta ja lähen tohon rantsulle lukemaan! Adios! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti